Informatie

Vanaf 1 september 2013 is er veel veranderd in tennislandschap: de door de KNLTB georganiseerde Tenniskids World Tour is succesvol van start gegaan. De World Tour is ontworpen om het tennis voor de kids verslavend leuk te maken. Hij bestaat uit 3 onderdelen; de Groene Jeugdcompetitie (voor kids van 10 jaar en ouder), de Oranje World Tour (voor kids van 8 t/m 11 jaar) en de Rode World Tour (voor kids t/m 9 jaar).


Wat houdt het in?
Wij geven, in overleg met de trainers, de teams op. De kinderen die in aanmerking komen voor de rode en oranje World Tour worden allemaal in teams verdeeld. Hierbij houden we rekening met het tennisniveau van de kinderen. Voor de Groene World Tour wordt er gevraagd of je wel dan niet mee wilt doen. Naar aanleiding van die inschrijvingen worden die ook in teams verdeeld. Vervolgens deelt de KNLTB alle aangemelde teams in in afdelingen. Deze teams spelen partijtjes tegen andere teams in dezelfde afdeling.

De Groene Jeugdcompetitie speelt op 7 woensdagmiddagen, elk jaar beginnend in april. De Oranje en Rode World Tour speelt 9 maanden per jaar, 1x in de maand op zondag. Iedere maand zal dit bij een andere vereniging in de regio zijn. De competitie start in maart en zal vervolgens op verschillende zondagen gespeeld worden met uitzondering van december, januari en februari. Een competitiemiddag voor Groen zal doorgaans 3 uur duren op de woensdagmiddag. Een competitiedag zal voor Oranje maximaal 3 uur duren en voor Rood 1,5 à 2 uur. Deze zullen doorgaans in de zondagochtend worden gepland.Hoe wordt er gespeeld?

Rode World Tour

De wedstrijden in de categorie rood zullen worden gespeeld op een minibaan met rode ballen. Er worden alleen enkels gespeeld. Bij rood wordt er gespeeld om 1 tiebreak, waarbij er op een 6-6 stand een winnend punt gespeeld wordt. Het aantal wedstrijden dat daadwerkelijk wordt gespeeld op een dag is afhankelijk van het aantal kids dat zich die dag heeft aangemeld. Er zullen geen individuele resultaten worden bijgehouden.

Bij rood worden er geen standen bijgehouden, wel vindt er een deelnameregistratie plaats.Oranje World Tour

De wedstrijden in de categorie oranje zullen gespeeld worden op ¾ banen met oranje ballen. Er worden enkels en dubbels gespeeld en de jongens en meisjes spelen door elkaar. Deze wedstrijden worden gespeeld om 2 gewonnen tiebreaks, waarbij iedere tiebreak gaat t/m 7 punten met een verschil van 2 punten.

Bij de oranje tour worden de teamresultaten genoteerd en gerelateerd aan het aantal gespeelde wedstrijden leidt dit aan het eind van de dag tot een dag-winnaar binnen de afdeling. Alle resultaten van de teams in de Oranje World Tour worden opgeteld voor het uiteindelijke World Tour resultaat.Groene World Tour

De wedstrijden in de categorie groen worden gespeeld volgens de standaard spelregels in het tennis, met groene ballen. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Er worden 4 enkels gespeeld en 2 dubbels. Er worden 2 sets gespeeld om 4 gewonnen games met een verschil van 2 games.

Bij een gelijke stand van 4-4 wordt er een tiebreak gespeeld tot 7 punten (met een verschil van 2 punten). Indien een beslissende 3e set moet worden gespeeld wordt deze vervangen door een wedstrijdtiebreak t/m de 7 punten (met een verschil van 2 punten).Kijk HIER voor meer informatie over Tenniskids.

Voor opgave word je op de hoogte gehouden via de mail.