Nieuws

INSCHRIJVING SANTAANTJE 2018 GEOPENDEindelijk, je kunt je weer inschrijven voor het leukste tennistoernooi van de regio! Dit jaar wordt het open jeugdtoernooi gespeeld van 22 t/m 28 juli. Er wordt gespeeld in de categorieën rood, oranje, groen en geel (t/m 14 jaar).

Santaantje is veel meer dan alleen een tennistoernooi. Er worden heel veel leuke activiteiten georganiseerd, zoals een hoofdactiviteit, disco tennis met een DJ, tennisclinic, zwemmen, poffertjes eten en er zijn de hele week leuke prijsjes te winnen! Je kunt je de hele week vermaken op het tennispark. Dit wil jij toch ook niet missen?!

Een paar belangrijke veranderingen. Dit jaar is de finaledag op zaterdag i.p.v. zondag! Zodat de vakantiegangers op zondag kunnen vertrekken. Het inschrijfgeld is verlaagd naar € 25,-. Het rode event (minitoernooi) vindt plaats op dinsdagmiddag 24 juli. De oranje events worden gespeeld op zo 22, di 24, do 26 en za 28 juli.

Wil je ook meedoen met huttendorp? Dat kan! Geef dit aan bij de opmerkingen, en we gaan hier rekening meehouden.

De categorieën Rood en Oranje kunnen zich inschrijven via
DEZE LINK.
De categorieën Groen en Geel kunnen zich inschrijven via
DEZE LINK.

Inschrijven kan tot en met 15 juli.

Voor meer informatie, kijk op
www.santaantje.htcsantana.nl. Houd ook de Santaantje Facebook pagina in de gaten! 

WIJNPROEVERIJ BIJ SANTANAOp zaterdagavond 14 juli (inderdaad de Franse nationale feestdag) houden we ’s avonds van 18:00 tot 24:00 uur een gezelligheidstoernooi, dat we voor deze gelegenheid combineren met een wijnproeverij.

Niet gezegd dat we Franse wijnen proeven, maar we doen het wel met de Franse slag. Dat zul je in de loop van de avond wel merken. Onze sommelier Didier zorgt samen met Ilona van ‘Datklinktlekker’ voor de omlijsting van deze avond met toegankelijke wijnen uit verschillende landen en bijpassende hapjes.

Voor het sportieve gedeelte kun je je aanmelden voor tennis of padel. We spelen drie ronden van drie kwartier tussen 18:00 en 22:30 uur. Er is een nazit tot 24:00 uur.

Als je partner of een ander familielid niet zo sportief is maar een goede neus voor wijn heeft, dan mag die uiteraard gezellig aanschuiven.

Voor de Francofielen onder ons bestaat er ook gelegenheid om mee te doen aan een spelletje jeu de boulle.

De wijnen die je op 14 juli proeft en die aansluiten op jouw smaak en je portemonnee, kun je dezelfde avond bestellen.

De kosten voor deze geheel verzorgde avond bedragen € 25 all inclusief. Je kunt dit de 14e contant of via pin betalen.

N.b. Als je geen wijn drinkt maar wel heel erg gezellig bent, dan zien we het eerste door de vingers en dan is er vast iets anders te drinken.

Je kunt je tot en met 10 juli opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als je meedoet, willen we het volgende van je weten:

* Naam en speelsterkte
* Telefoonnummer
* Tennis of padel (als het je niet uitmaakt, geef dat dan svp ook door, dat is wel zo makkelijk voor de indeling)
* Deelname van introducee(s) aan het sportieve gedeelte en/of de wijnproeverij (volledige naam/namen)


A votre santé,
namens het bestuur,
Dick Visser 

EERSTE UITLOTING OBLIGATIES


In augustus 2016 zijn er obligaties uitgegeven ter financiering van de renovatie van het nieuwe tennispark. De obligatielening kent een looptijd tot 1 augustus 2027. Vanaf 2018 zal jaarlijks 10 % van de obligaties worden uitgeloot. 
 
Vlak na de Algemene Ledenvergadering op 23 april 2018 heeft de eerste loting van de obligaties plaats gevonden.
 
De volgende obligaties zijn uitgeloot: 
20
22
24
39
52
55
67
79
91
97
 
De betreffende obligatiehouders zijn per mail geïnformeerd.
 
Volgend jaar april vlak na de Algemene Leden Vergadering zal de tweede uitloting plaatsvinden.
 
De penningmeester Kees Slot
 

UPDATE: MEISJES LANDSKAMPIOENSCHAP IN ROSMALENUpdate 18 juni

De meiden hebben het super gedaan! Helaas, niet door naar de finale op zondag. Op zaterdag speelden zij tegen ELTV en werd het 3-3. Gelijkspel dus. Er moesten sets en games geteld worden. In sets stonden ze ook gelijk, maar helaas had Santana minder games gehaald. Dus ELTV mocht door naar de finale op zondag. Maar evengoed hebben de meiden het natuurlijk top gedaan, wij zijn trots op ze!


Update 14 juni

Hier wat aanvullende info over eindronde M1 Zondag 11 t/m 17.

Zaterdag 16 Juni gaat het vanaf 11:00 uur los in Rosmalen. Dan start de afsluitende ronde competitie om het kampioenschap van Nederland in de diverse jeugddisciplines, waaronder Meisjes 11 t/m 17 .

Zoals reeds eerder via de Website en Facebook is gemeld is HTC Santana daar ook vertegenwoordigd voor de eerste keer in de clubgeschiedenis. 

Gisteren voor Meike Smit helaas het slechte nieuws dat ze maandag een herexamen heeft in Bio en daardoor niet mee kan naar Rosmalen. Betekent voor de andere 4 dat ze nog harder zullen moeten vechten voor ieder punt maar dat is ze wel toevertrouwd.

Als ze er in slagen om 4 potten naar zich toe te trekken mogen ze zondag vanaf 11:00 uur op herhaling tegen de winnaar van de andere halve finale. Dan gaat het dus om het landskampioenschap van Nederland. Het zal een ontmoeting zijn bestaande uit 4 enkelpotten en 2 dubbels.

As. zaterdag starten Joelle, Emmely, Nienke en Nikki vanaf 11:00 uur  met hun halve finale tegen ELTV uit Eindhoven.

Mochten de meiden er op zaterdag niet in slagen om ELTV te verslaan zijn ze klaar en mogen ze naar huis in de wetenschap dat ze bij de top 4 van Nederland geëindigd zijn, ook een topprestatie natuurlijk.

Via Facebook worden alle geïnteresseerden zaterdag op de hoogte gehouden van de verrichtingen van onze toppers.

Natuurlijk zijn jullie ook welkom om onze meiden persoonlijk aan te moedigen: Vrienstraat 1, Rosmalen.

Obe van der Klei heeft, namens onze trainers, aangegeven de meiden te willen ondersteunen op de zaterdag met raad en daad. Bij winst op zaterdag hopen we dat Rob Dekker die ondersteuning op zondag te kunnen geven in de allesbeslissende finale. Kortom… er wordt weinig aan het toeval over gelaten vanuit ons trainerskorps.

Meiden…allemaal heel veel succes. We gaan er een mooie dag(en) van maken.

LEES HIER HET HELE VERSLAG VAN STEFAN.---


Meisjes 1 zondag 11 t/m 17 ongeslagen kampioen Hoofdklasse


We hebben het hier over Joelle Wagemaker, Meike Smit, Emmely van der Gulik, Nikki lochtenberg en Nienke van den Berg die al jaren een hecht team vormen dat op het hoogste niveau goed mee kan.

Afgelopen zondag (27 mei) de laatste wedstrijd tegen Spieghel. Van tevoren was duidelijk geworden dat we, door het betere onderlinge resultaat met Juliana, max. 2 punten moesten behalen om het kampioenschap veilig te stellen..

Laat in de middag begonnen Nienke en Joelle tegelijkertijd aan hun enkelpartijen. Wellicht door de warmte in combinatie met wat spanning gingen beide partijen helaas naar onze sterke tegenstandsters. Daarna moesten Nikki en Meike aan de bak. Gelukkig wisten die wel hun potten binnen te slepen, al ging dat ook zeker niet gemakkelijk.

In de afsluitende dubbels werd toch maar weer duidelijk waarom we bovenaan zijn geeindigd. Beide partijen werden in de supertiebreak gewonnen waarmee ook Joelle en Nienke even revanche konden nemen voor hun verloren singles. Kortom.. om 22:00 uur (!!) was deze spannende ontmoeting toch nog goed ten einde gekomen en was er andermaal winst te noteren, 4-2. Kampioen!!

Maar nu... primeur voor Santana, strijd om landskampioenschap!!
Op 16 en 17 juni zijn de play-offs voor het landskampioenschap Meisjes 11 t/m 17. De nummers 1 en 2 uit de Hoofdklassen 1 en 2 spelen dan op zaterdag 16 juni in Rosmalen eerst kruisfinales tegen elkaar. Op zondag 17 juni volgt dan de allesbeslissende finale.

Santana M1 mag dus tegen de nummer 2 uit HK Afdeling 1 spelen en Juliana tegen de nummer 1 uit die klasse. Wie dat gaan worden is nog onzeker maar er lijken nog 3 kanshebbers te zijn..
ELTV uit Eindhoven
Victoria uit Rotterdam
Uden uit de gelijknamige plaats

We gaan het zien wat dat weekend ons gaat brengen maar we kunnen wel stellen dat de meiden dankzij hun vaste trainers Rob en Obe prima voorbereid zijn op deze zware competitie! Zo zien we maar dat het met de jeugdopleiding bij H.T.C. Santana wel goed zit met onze trainers.

Benieuwd naar het hele verslag (geschreven door Stefan)? Lees deze dan HIER!

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2018


De clubkampioenschappen dubbel en mix 2018 zijn alweer achter de rug! Het was een gezellige week met veel mooie en sportieve wedstrijden. Op woensdagavond een primeur bij HTC Santana met de eerste Racketlonavond en de snelheidsservice meter, op vrijdag een bierproeverij en de finale zondag stond bomvol activiteiten met heel veel tenniswedstrijden, er stond een heerlijke BBQ op het terras en vanaf 12 uur was er spectakel op het cc met een leuke demonstratie wedstrijd en om 14 uur gevolgd door een padel demonstratie. Kortom er was genoeg te beleven deze week en daarvan zijn heel veel leuke foto's gemaakt! Wellicht dat jullie ze al voorbij hebben zien komen op onze Facebook pagina? Maar voor onze leden die geen Facebook hebben, hierbij de link zodat jullie ook nog even kunnen nagenieten:

Klik HIER voor de foto's van de Racketlonavond woensdag 20 juni.

Klik HIER voor foto's van zaterdag 23 juni.

Klik HIER om de foto's van de finale zondag te bekijken.

Klik HIER voor de foto's van de prijsuitreiking.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OUDE BERICHT:
De clubkampioenschappen 2018 zijn begonnen! Kijk hier voor het wedstrijdschema: www.toernooi.nl

Maak kennis met de enthousiaste toernooicommissie van dit jaar: Astrid, Moniek, Diana, Monique, Kees, Laura, Marco, Roy, Tom, Conny en René doen hun uiterste best om van de clubkampioenschappen weer een succes te maken! De afgelopen jaren zien we de inschrijving steeds meer terug lopen. Deze enthousiaste groep heeft de handschoen opgepakt om de clubkampioenschappen weer nieuw leven in te blazen.

De week zal niet alleen in het teken staan van tennis, maar we zullen ook diverse neven activiteiten organiseren!Primeur bij HTC Santana! Tijdens de clubkampioenschappen op woensdagavond 20 juni: de challenge avond!

Deze avond worden er geen wedstrijden voor de clubkampioenschappen gespeeld, maar deze avond zal in het teken staan van racketlon. Iedereen kan zich tijdens het toernooi t/m dinsdag 19 juni opgeven voor deze avond.

RACKETLON (Tennis, Padel en Softbaltennis)

Alle drie de sporten worden gespeeld in een dubbelspel. Tennis en Padel spreken voor zich. Softbaltennis wordt op de minibaantjes gespeeld met een zachte bal. Je geeft je als dubbel op om deze drie sporten deze avond te spelen.

Tevens staat er deze avond een service snelheidsmeter om je service te meten.Op vrijdag avond 22 juni een bierproeverij!En er is voor de liefhebbers op de finale zondag 24 juni tussen de laatste wedstrijden en de prijsuitreiking een rondo (rond-om-baan op het centrecourt) & staat er de zondag middag tijdens de finales een BBQ op het terras!


Je ontvang bij de aanmelding voor de eerste wedstrijd een gratis lot! Tijdens het finale weekend kun je zien of je hebt gewonnen en je prijs ophalen in de kantine!

Verder staat er een bibberspiraal in de kantine! Wie beschikt er over stalen zenuwen en een vaste hand en kan zonder te bibberen de snelste tijd neer zetten? Die mag zich de bibber-kampioen van 2018 noemen!

Laat deze enthousiaste mensen niet in de kou staan. Help ons en schrijf je in om er samen een succes van te maken.

Groeten van de toernooicommissie