En weer hebben ze het weten te flikken!

De harde kern; Joelle Wagemaker, Nikki Lochtenberg, Emmely van der Gulik en Meike Smit, hebben het weer voor elkaar gekregen. Andermaal kampioen en ditmaal in de tweede klasse Dames Zondag afd. 3,  mede dankzij de prima invalbeurten van Senja Ruiter (uit bij Uitgeest) en Geertje Smit (thuis tegen Assendelft).

Nadat onze jeugdige dames in het najaar voor het eerst mee deden bij de volwassen competitie (en ook kampioen werden), wachtte nu een grotere uitdaging. De tegenstanders uit de 2eklasse bestonden voornamelijk uit teams die afgelopen jaar 1eklasse hadden gespeeld maar door een herindeling van de KNLTB nu 2eklasse waren geworden.

We kunnen niet bepaald zeggen dat het allemaal van een leien dakje ging, want alle meiden zijn, niemand uitgezonderd, wel een keer flink de oren gewassen door de routine aan de andere kant van het net. Geeft natuurlijk niet als je er vanuit gaat dat dit seizoen voornamelijk een leermoment moest worden.

Het begon veelbelovend met een dikke overwinning op Kattenlaan thuis (5-1) maar daarna volgde een nederlaag bij Wings (2-4). Dat was wel even een tegenvaller op het vervelende kunstgras in Blokker, want de meiden hadden al een zeer lange tijd niet meer verloren als team.

Het was al snel duidelijk dat Wings onze grootste uitdaging/tegenstander zou worden deze competitie. Door een prima herstel middels mooie overwinningen op Assendelft en Tie-breaker bleven we slechts 1 punt achter op Wings.  Toen kwam de omslag in ronde 5 uit bij Uitgeest.

Onze dames waren inmiddels allemaal in het nieuw gestoken door Streekgoed makelaardij en ik weet niet of het van invloed was maar alle spannende potten werden op het nippertje binnen gesleept. Kortom 6-0 winst… en…Wings verloor, weliswaar niet in de sterkste opstelling, thuis van Kattenlaantje (2-4). Daarmee was onze voorsprong van 3 punten geschapen en die werd in ronde 6 nog even uitgebouwd naar 5 punten door een prachtige thuis overwinning op DDV van 6-0.

Voor de laatste ronde, de 7ronde, hadden onze dames dus een riante voorsprong van 5 punten. Eenvoudig rekenwerk leert ons dat 2 punten op de laatste dag dus voldoende moest zijn.

Op die laatste dag stond de uitwedstrijd tegen Smashing Pink op het programma. Die hebben een aantal banen gehuurd op het terrein van Amstelpark. Wil er niet veel meer over zeggen maar als ondergetekende weer richting Amstelpark moet gaan, komen er niet alleen positieve gevoelens boven drijven. Die zijn met name ontstaan tijdens het begeleiden van deze zelfde groep een aantal jaren terug. Kortom… niet echt met een lekker gevoel die kant opgegaan maar 2 punten moest toch lukken al speelde daar wel een madamme die 3 in de enkel was en 2,7 in de dubbel. Die kon wellicht, samen met haar teammaatjes, toch nog roet in het eten gaan gooien.

Gelukkig dat op het moment van aanvang van onze meiden (15:00 uur) in de smoorhitte (34 graden) op het Amstelpark, Wings al een tussenstand van 2-2 had waardoor we automatisch al kampioen waren. Of het door de warmte kwam of door gebrek aan focus maar Nikki en Emmely gingen beiden onderuit. Niet echt een lekkere start dus maar dankzij knalwerk van Joelle, Meike en winst in beide dubbels was daar toch de overwinning van 4-2 in deze laatste pot van het voorjaar. De uitslag van Wings (4-2) was dus slechts een gegeven voor de statistieken.

Op de terugweg naar huis bekropen mij 2 gevoelens… apetrots natuurlijk dat “ons team” voor de 5keer in 6 edities weer kampioen was.. Maar ook vooral dat ik vandaag andermaal de bevestiging had gezien dat mensen daar op Amstelpark zich om de volstrekt verkeerde dingen druk kunnen maken.

Conclusie:

Kortom een beresterke competitie gespeeld maar wel in de wetenschap dat er tactisch voor komend jaar, in de eerste klasse, nog wel een uitdaging ligt. Maar daar hebben we onze trainers Obe en Rob natuurlijk voor om ze verder te helpen.

Meiden.. weer bedankt voor de vele leuke uurtjes die ik naar jullie heb kunnen kijken!

Via deze weg Rob Dekker nogmaals bedankt voor de prachtige outfits die je onze meiden hebt gegeven. Zoals ik al persoonlijk tegen je zei, het hoeft niet maar het is natuurlijk wel ontzettend leuk als je op deze manier als team ge-support wordt.

Geschreven door Stefan

Bekijk hier de uitslagen van dit team.

Related posts