Ik sla de bal naar…

IK SLA DE BAL NAAR…
 
De (tot nu toe) herendubbel is nog steeds in volle gang en vandaag is het de beurt aan Robert Pronk om zich voor te stellen als (vrij nieuw) Santana-lid:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
IK SLA DE BAL NAAR….
Vorige week sloeg Cees Duijn de bal naar Bob de Maker (jr) en dus is het woord deze week aan Bob de Maker:
 
1. Geef een korte introductie van jezelf:
Ik ben Bob de Maker jr(jr, want vader Bob is ook actief op de tennisbaan), 37 jaar jong(ik voel me nog jonger). Ik ben 16 jaar samen met Evelien en met haar heb ik 2 toppers van jongens van 7 en 3 jaar. In het dagelijks leven ben ik hoofd van de projectleiding bij Schouten Techniek in Zwaag. Ik hou me daar bezig met mooie projecten en duurzame technieken.
 
2. Wanneer ben je op tennis/padel gegaan?
Dat moet rond mijn 12de zijn geweest. Ik moest toen min of meer stoppen met voetbal en tennis leek een leuke vervanging. Mijn eerste kennismaking met padel is een proefles geweest in de Dars. Meteen verkocht, wat een dynamisch spel! Daarna heb ik me in de baancommissie voor de huidige tennisbanen ingezet om ook padel banen bij Santana te krijgen. Gelukkig was de hele commissie daar destijds enthousiast over, en genieten we volop van de 2 padelbanen.
 
3. Wie is je favoriete tennisspeler/padelspeler?
Federer is te makkelijk(maar wel waar), dus ik kies voor 2 lokale helden: Rob Dekker en Victor van Putten. Heerlijk was het om die mannen het slechtste en beste in elkaar naar boven te zien halen als zij tegen elkaar speelden. Padel kijk ik tekort om een favoriet te kiezen, maar van Lamperti heb ik wat video’s op Youtube gezien, ongelooflijk wat een niveau!
https://youtu.be/w-H7-6d7j3U
 
4. Wat is favoriete tennistoernooi?
Ondanks dat het precies het tegenovergestelde van mijn tennis spel is vind ik de wedstrijden op gravel het mooist om naar te kijken. Om zelf te tennissen zijn de toernooien van de Drieban en de Kaag erg gezellig, maar ook de toernooien bij Santana deed ik altijd graag aan mee. En natuurlijk Ommen niet te vergeten. Een aantal jaar hebben we daar met Pinksteren met een groep uit West-Friesland mee gedaan, prachtige jaren!
 
5. Wat is je favoriete tennis/padel moment?
Eigenlijk is tennis een soort doorlopende frustratie, wat goed gemaakt wordt door de gezelligheid na de wedstrijden. Vooral de vele jaren in de gemengd zondag competitie met oa Tom Duijn, Harold Boldewijn, Stef Bakker, Karin Bakker, Eva Bakker, Liza Morsink waren fantastisch. De derde helft was sowieso voor ons.
 
6. Wat hoop je nog te bereiken met tennis/padel?
Samen met Rob Dekker zijn wij de eerste padelkampioenen geworden van Santana, we wonnen die titel in een enerverende finale van Gert jan en Cees. Meer valt er niet te bereiken toch? Tennis hoop ik nog jaren met plezier te spelen, en wat meer mag ook wel.
 
Ik sla de bal naar Robert Pronk, een tafeltennis legende die sinds kort regelmatig op de padelbanen van Santana te vinden is.
 
IK SLA DE BAL NAAR…
Twee weken geleden sloeg Selwyn Burgmeijer de bal naar Cees Duijn. Cees is uiteraard beroemd om zijn talent als voetballer, maar is ook al jaren lid van Santana en dus stelt hij zich even voor:
“Bedankt Selwijn voor het gooien van deze bal van de beste tennisspeler waar ik ooit een dubbel mee heb gespeeld.
 
1. Stel jezelf even kort voor:
Mijn naam is Cees Duijn, geboren op 3 oktober 1980, ik tik dus met een paar weken de 40 aan.
Ik ben al weer ruim 10 jaar getrouwd met Anne en samen hebben wij drie kids; Sis, Fem en Kez.
Ik woon en werk in Hoogkarspel, wij houden kantoor in de voormalige pastorie, u kunt bij ons terecht voor onafhankelijk hypotheek en verzekeringsadvies en de RegioBank.
 
2. Wanneer ben je op tennis/padel gegaan?
Ik heb van mijn 7de tot twee jaar terug gevoetbald, tennis heb ik er altijd met veel plezier naast gedaan.
We hebben fantastische competitie zaterdagen meegemaakt en we zijn zelfs een keer op een onbekende bruiloft in Alkmaar beland.
 
Nu ik met voetbal gestopt ben hoop ik wat meer tijd te kunnen maken voor Padel, 3 jaar terug heb ik voor mijn verjaardag een clinic gekregen in de Dars en vanaf dat moment vind ik het dynamisch Padel net iets leuker als tennis.
 
3. Wie is je favoriete tennisspeler/padelspeler?
Dat kan er maar een zijn: Rafael Nadal (Nadal-Federer 24-16)
Ik kan erg genieten van zijn emotie, souplesse, passeerslagen, agressie en zijn spel op het gemalen baksteen.
Ik denk dat het uniek is dat we deze tijden meemaken met de geweldenaren: Nadal, Federer en Djokovic
 
4. Wat is je favoriete tennistoernooi?
Om te kijken is dat zeker het gravel van Roland Garros, ik ben er een keer live bij geweest en dat was een genot om mee te maken.
Om zelf te spelen is het zomertoernooi van de Drieban altijd een feest, dit kan ook te maken hebben met de resultaten die daar altijd goed waren.
 
5. Wat is favoriete tennismoment?
Dat was toch wel een wedstrijd van een aantal jaar geleden in de competitie, ik verloor de eerste set kansloos met 0-6 om vervolgende partij naar mij toe te trekken met 6-0 6-0.
 
6. Wat hoop je nog te bereiken met tennis/padel?
Ik hoop nog jaren in goede gezondheid te genieten van beide spelletjes.
Het zou helemaal gaaf zijn om met mijn vader clubkampioen padel te worden.
 
Ik sla de bal door aan Bob de Maker”
 
IK SLA DE BAL NAAR…
We zijn inmiddels een paar weken onderweg en we hebben dus al wat Santana-leden beter leren kennen. Dick Visser serveerde de bal naar Harold Boldewijn jr, die hem retourneerde naar Gert-Jan Commandeur. Laatstgenoemde sloeg de bal naar Bart Leeflang en vandaag is het de beurt aan Selwyn Burgmeijer:
 
“Bedankt Bartjes voor deze prachtige pass van de bal naar mij. We kennen elkaar nu al bijna 35 jaar, dus voor jou zijn er weinig geheimen meer, maar ik vind het leuk om wat tennisverhalen te delen met iedereen die het maar lezen wil….dus hier gaan we dan!
 
> 1. Geef een korte introductie van jezelf:
Mijn naam is Selwyn Burgmeijer, 44 lentes jong en samen met mijn vrouw Ineke woonachtig in het pittoreske Bovenkarspel. Ik ben de trotse vader van 3 kinderen, 2 meiden en een zoon. Estelle van 15 jaar, Amber van 11 jaar en Vince van 9 jaar. Na de middelbare school ben ik gaan studeren in Tilburg met…..jawel Bart Leeflang en Hemmo Dankbaar, wie kent ze niet , later nog gevolgd door de talenten Jurgen Hoogland en Paul Wesseling. Een toptijd! Om niet teveel uit te wijden, zal ik de verhalen bewaren voor de late uurtjes in de kantine.
 

Na mijn studie ben ik na wat omzwervingen uiteindelijk terecht gekomen in de Retail als Rayonmanager. Tegenwoordig werk ik alweer 11 jaar met veel plezier voor het prachtige familiebedrijf DEEN Supermarkten.

> 2. Wanneer ben je op tennis/padel gegaan?
Ik geloof dat ik op mijn 7e voor het eerst op tennis ging. Mijn oudere broer Yorick was al even lid en tennis leek mij ook superleuk. Al snel merkte ik dat ik niet zo goed tegen mijn verlies kon en daardoor extra hard mijn best ging doen om mijn broer te verslaan, wat in het begin uiteraard niet lukte. Dat duurde gelukkig niet al te lang (wat mijn broer dan natuurlijk weer niet zo leuk vond…) en al snel merkte ik dat het tennissen me wel goed af ging en dat ik al snel steeds beter werd. Het begon zowaar echt leuk te worden! En daarnaast hadden we een mooie vriendengroep met talenten op de vereniging.

Om er 1 bijzondere uit te lichten waar ik het bijna nooit van kon winnen: Melvyn op der Heijde, een MEGA tennistalent en ook zeer getalenteerd kaarter (want ook kaarten deden we allemaal graag bij de tennisvereniging). Al snel gingen de dubbeltjes en kwartjes mee om met elkaar te toepen en elkaar proberen leeg te spelen. Een schitterende tijd.

Rond mijn 13e heb ik de overstap gemaakt naar TV Hoorn om vaker en nog fanatieker te trainen om te kijken wat er allemaal mogelijk was in de tennissport. Ook trainde ik in dei tijd fanatiek in de Kloek in Middenbeemster. Toen wilde nog heel graag professioneel tennisser te worden!

Toen de pubertijd rond mijn 15e echt aanbrak, bleken er al snel meerdere interesses te ontstaan die iets minder te maken hadden met tennissen of hard trainen, waardoor ik er al vrij snel achter kwam dat ik mijn talenten beter ergens anders op kon gaan richten.

Na mijn studietijd ben ik 10 jaar gestopt met tennissen en daarna heeft Bart Leeflang mij weer overgehaald om gezellig competitie te gaan spelen. En wat een topjaren hebben we daarna gehad. Tennissen op hoog niveau was het niet, maar de 3e helft waren we meestal de sterkste !

Samen met Cees Duyn, Jurgen Hoogland, Gertjan Commandeur, Stef Bakker (als hij niet geblesseerd was…), Bart Leeflang en onze benjamin Rensie van de Berg hebben we gezellige dagen gehad.
> 3. Wie is je favoriete tennisspeler/padelspeler?
Mijn favoriete tennisspeler aller tijden is Pete Sampras. Briljante techniek en bijna onverslaanbaar in zijn goede jaren. Daar kon ik vroeger uren naar kijken. Tegenwoordig is Roger Federer mijn favoriet (sorry Cees ), hoewel ik bijna geen tenniswedstrijden meer kijk op tv.> 4. Wat is favoriete tennistoernooi?
Mijn favoriete tennistoernooi was het Badgasten toernooi in Egmond aan Zee. Daar ging ik met Melvyn en Bart voor het eerst in een tentje slapen (en dat hebben we geweten). 3 magere heintjes die een week lang bijna niet geslapen hebben. Op tennisgebied was er dan volgens mij ook weinig resultaat te melden, maar het was een supergezellig toernooi! Ik weet nog dat Hemmo Dankbaar daar in de discotheek furore maakte op de dansvloer op de ritmische melodieën van Bob Marley met NO WOMAN NO CRY, ik weet het nog als de dag van gisteren. Schitterend.
> 5. Wat is je favoriete tennis/padel moment?
Mijn favoriete moment is samen met Bart Leeflang in de finale van een toernooi bij Neckslag, samen een zwembroek aan die we op de baan moesten wisselen voor een officiële tennisbroek. Hilarisch! Toen waren de regels allemaal nog wat strenger als tegenwoordig.> 6. Wat hoop je nog te bereiken met tennis/padel?
Ik hoop dat ik door het tennis het balgevoel aan mijn kinderen kan doorgeven en volgens mij zit er wel wat talent tussen bij ze…..maar ik ben natuurlijk niet helemaal objectief over hun talenten ….
Ik zou de bal graag doorslaan naar Cees Duyn! Een van de grootste voetbaltalenten die Santana ooit heeft groot gebracht en ik ben zeer benieuwd naar zijn verhalen. dus Ceesie, bij deze, vangen maarrr!!”
 
IK SLA DE BAL NAAR…
Na Gert-Jan Commendeur is vandaag de beurt aan Bart Leeflang:

“Bedankt Gert-Jan voor deze prachtige bal. We hebben inderdaad een paar mooie competitie dagen samen beleefd. Bommengooien en naar het net stormen, daar waren we redelijk goed in. Korte rally´s en niet te veel lopen!

Mijn naam is Bart leeflang, 44 jaar alweer en samenwonend in Hoogkarspel met mijn vriendin Judith en onze prachtige dochters Jet en Suus. In het dagelijkse leven ben ik eigenaar van Acretia Media & Creatie. Kijk eens op onze site en doe er je voordeel mee . Daarnaast kom ik graag bij de buren van Spirit´30 en geniet ik samen met Judith van onze dochters. Ik heb niet echt veel andere hobby´s en ben zeker geen klusser. Ooit op mijn 12de begonnen met tennissen bij Santana. Super leuke tijd gehad in die jaren met de vele plaatselijke toppers als Selwyn Burgmeijer, Melvyn op der Heijde, Stephan Obdam, Evelien Amende, Angela van Westen en de top dubbelaars Verus / van Dijen en zo kan ik wel een tijdje door gaan. Melvyn schopte het later nog tot een nationale & internationale tenniscarriere, heel erg knap!! Ik hoop dat bovenstaande spelers ook de bal eens krijgen en ben benieuwd naar hun verhalen!

Op mijn 18de eigenlijk abrupt gestopt door studie en andere interesse´s en toen op mijn 33ste weer begonnen. Mijn dubbelhandige backhand (wapen van vroeger) had ik niet meer dus dat was wel balen hahaha. Ik ben wel een speler die de sport graag combineert met gezelligheid dus voor mij waren de competie dagen op zaterdag echt een groot feest. Samen met Selwyn, Gert-Jan, Stef, Cees, Jurgen en Rens hebben we een paar fantastische dagen beleefd op de zaterdag. We klommen van de 4de klasse naar de 2de klasse in een paar jaar tijd, echt een top tijd. Op deze competitie dagen zie je ook de saamhorigheid van tennis. Het nazitten met de thuis- en uit spelende teams. Het was altijd een groot feest.

Mijn favoriete tennisspeler dat kan er natuurlijk maar 1 zijn, Selwyn Burgmeijer. Ik heb het geluk gehad dat ik vaker naast hem sta dan tegen over hem sta. Maar Selwyn is niet alleen een hele goede speler maar ook een zeer gezellige. Dat heeft hem wel wat jaren gekost want hij had zeker veel meer uit zijn tenniscarriere kunnen halen. Maar ik heb niet het idee dat hij daar last van heeft. Echt een topspeler met fantastische mentaliteit op de baan. Alleen is hij daar niet vaak te vinden.

Mijn favoriete tennistoernooi blijft natuurlijk Santaantje. Het mooie van Santaantje was dat het egenlijk niet uitmaakte hoe goed je was. Voor iedereen was er vertier en iedereen was gelijk. De magische flipperkast en vele andere spellen. Wimbledon na spelen inclusief de aardbeien met slagroom, echt een prachtig toernooi. En je eigen koelkast op de finaledag! Ooit het dubbelspel gewonnen t/m 14 en de prijs (een blauwe pro-kennex tas) heb ik nog steeds hahaha.

Mij favoriete tennis moment ? Pff dat vind ik een lastige. Je zou zeggen de Wimbledon winst van Richard Krajicek. Maar ik ga voor mijn eerste toernooi na 15 jaar niet tennissen. Ommen! Ik kwam daar een paar prachtige gekke Wervershovers tegen, de Los Vedettos hahaha. Na onze 1e ronde winstpartij gingen de fakkels al de lucht in. Joost (iedereen weet wel wie ik bedoel) won op zondag de finale in de 4 tegen de plaatselijke favoriet. Ik zie hem nog liggen op het centercourt na zijn overwinning. Het dak ging eraf!

Wat hoop je nog te bereiken met tennis/padel? Ik hoop dat ik Gert-jan nog eens kan verslaan met een potje padel! Dan is mijn carriere geslaagd!

Ik sla de bal door aan. Ja dat kan er natuurlijk maar 1 zijn: Selwyn Burgmeijer! . 90% van mijn bekers heb ik aan hem te danken. Dus hierbij een bedankje terug Selwyn.
Daarnaast wil ik verder iedereen heel veel plezier wensen op de baan en ernaast. Blijf gezond en geniet!”
 
IK SLA DE BAL NAAR…
Deze week is Gert-Jan Commandeur aan de beurt om zich voor te stellen en de bal te slaan naar de volgende:
“Harold, bedankt voor de bal. Als je met Harold gaat spelen op de zondagochtend dan heeft hij vaak de meeste energie. Dat is niet altijd terug te zien in het spel maar wel met zijn babbel. Met Harold is het echt altijd lachen alhoewel hij soms wel wat meer zijn talent mag laten zien. Ach zo is Harold gewoon. Altijd blij en het is elke keer weer genieten als hij er is. Sorry Harrold, ik ben niet zo goed met filmpjes bewerken dus ik doe het lekker old school.

Gertjan Commandeur, 32 jaar oud inmiddels, samenwonend met Annemiek in het mooie Hoogkarspel uiteraard. Werkzaam bij Deen Supermarkten als Assistent bedrijfsleider. Vanaf kind af aan gevoetbald bij Spirit, getennist bij Santana en op het moment verslaafd aan padel!

Wanneer ben je op tennis/padel gegaan?
Ik denk dat ik op tennis ben gegaan nadat ik op een zomervakantie in Frankrijk mee deed aan een tennis toernooi toen ik een jaar of 13,14 was. Het ging wel lekker maar ik wilde graag beter worden. Ik padel eigenlijk door Cees Duijn. Hij had een clinic in januari 2016 in de Dars in wervershoof cadeau gekregen. Hier gingen we met 4 man heen en sindsdien was ik gelijk voorstander dat deze banen maar heel snel op Santana gerealiseerd moesten worden. Gelukkig heeft Santana deze ook heel snel gekregen en sindsdien dus verslaafd aan het spelletje.
Wie is je favoriete tennis/padel speler?
Mijn favoriete tennis speler is uiteraard Federer. Hij kan niet alleen fantastisch spelen maar vind de sport steeds weer opnieuw uit. Hij weet op zijn 38e nog steeds vernieuwingen in zijn spel aan te brengen wat anderen nog nooit hebben gedaan. Ik hoop ook echt dat hij nog een minimaal 2 Grand Slams gaat pakken.

Mijn favoriete padel speler zal velen niks zeggen maar dat is Paquito Navarro. Hij heeft jarenlang tegen Bela en Lima (het te kloppen Nr 1 koppel) moeten strijden voor een Nr 1 positie. Je ziet altijd het vuur in zijn ogen branden en de wil om alles te winnen. Daar hou ik van.

Wat is je favoriete toernooi?
Dat kan er maar 1 zijn in mijn ogen. Wimbledon! De snelheid van het spel is op gras gewoon enorm. De laatste finale Federer – Djokovic was ook fenomenaal. Federer verloor wel maar wat hij die dag liet zien was echt ongekend. Djokovic denk ik op zijn best tegen Federer in de herfst van zijn carrière maar getergd om te laten zien dat het zijn toernooi is. De sets die Federer won waren van zo’n hoog niveau. Djokovic wist die dag dat hij alleen via tie-breaks kon winnen maar deed het jammer genoeg wel.

Wat is je favoriete tennis/padel moment tot nu toe?

Dat is eigenlijk een competitie dag met tennis, uit bij TV Hoogop. Het tennis zelf stelde niet zo veel voor. Maar de nazit was fenomenaal. De klik met het andere team was super. Zij zaten precies hetzelfde als ons erin. Competitief op de baan en gezelligheid na afloop. Er is toch niks mooier dan met je team op pad te gaan en dan gezellig naborrelen?

Wat zou je nog met tennis/padel willen bereiken?
Anderen net zo verslaafd te krijgen om lekker te gaan padellen. Ga het gewoon een keer proberen en je ziet dat je heel snel vooruit gaat in je spel. Zeker als je al kan tennissen maar ook als je nog nooit wat met een racket gedaan heb.
Ik sla de bal naar…… Bart Leeflang. Jarenlang competitie mee gespeeld en heel wat mooie zaterdagen mee beleefd uit en thuis. Als ik daar toch weer aan terug denk….”
 
IK SLA DE BAL NAAR…
Vorige week stelde de voorzitter Dick Visser zich aan ons voor en sloeg vervolgens de bal naar Harold Boldewijn jr. En Harold zou Harold niet zijn als hij daar niet op geheel eigen wijze gehoor aan geeft….
 
IK SLA DE BAL NAAR….

Santana heeft veel leden en lang niet iedereen kent elkaar. Dus starten we een nieuw initiatief op Facebook om elkaar (beter) te leren kennen: Ik sla de bal naar…! Een wekelijks item waarbij een Santana-lid aan het woord komt en een paar vragen beantwoordt. En wie is er nou beter geschikt om het spits af te bijten dan onze eigen voorzitter:

Dick Visser
“Dick Visser, 62 jaar, gehuwd met Marjo, geen kinderen, maar wel katten, konijnen, eenden en kippen. Woonachtig in Andijk waar we o.a. een B&B runnen. In het dagelijks leven adviseur strategie en beleid bij woningstichting Het Grootslag (niet meteen allemaal bellen volgende week, ik weet dat we tekort woningen hebben…). en inmiddels 11 jaar voorzitter van HTC Santana (of beter: HTPC Santana). Daarnaast lid van het PvdA-ombudsteam en vrijwilliger bij Esdege-Reigersdaal, als maatje van Joeri.
 
– Wanneer ben je op tennis/padel gegaan?
Poeh. Dat is heel lang geleden. Ik heb volgens mij heel kort getennist toen ik een jaar of 12 was. Mijn oudste broer (Gerard) tenniste op goed niveau en daar ging ik graag kijken. Ik denk dat ik een eind in de twintig was toen ik echt lid ben geworden. Ik vond alle sporten leuk, dus dat was wel een dingetje; waar kies je dan voor? Badminton en zaalvoetbal waren toen nog mijn hoofdsporten.
 
– Wie is je favoriete tennis/padel speler?
Ik hou van de schoonheid van het spel, dus dat kan alleen maar Federer zijn.
 
– Wat is je favoriete toernooi?
Wimbledon. De magie van het gras, het aanvallende spel, de oerconservatieve Britse sfeer (is alleen die 14 dagen leuk) en natuurlijk aardbeien met slagroom
Wat is je favoriete tennis/padel moment tot nu toe?
 
– Dat zijn er verschillende. Als het om memorabele partijen gaat dan kies ik voor McEnroe – Borg in Londen, Lendl – Chang in Parijs, Krajicek – Sampras in Londen (op weg naar zijn eerste en enige grandslamtitel) en een aantal finalepartijen tussen Federer en Nadal omdat ze zo’n afwijkend speltype spelen. Als het om momenten gaat, dan zijn er vele van Federer. Wat die met die bal kan…
 
– Wat zou je nog willen bereiken met tennis/padel?
Dat is niet zo moeilijk: eens een hele tijd fit blijven. Ik wordt al een paar jaar achtervolgd door allerlei kleine vervelende spierblessures. Net als de vorm er weer aankomt, na een aantal weken aan de kant te hebben gestaan, gaat het weer mis. ‘Mijn hoofd is veel fitter dan mijn lijf en dat is verdomde lastig.’ Sport is altijd een belangrijke uitlaatklep geweest voor mij en dan moet dat wel mogelijk zijn.
 
Ik sla de bal naar….Harold Boldewijn jr – al jaren een enthousiast lid en een bekend gezicht op het park en binnen het dorp!

Related posts