Nederland in lockdown: aanpassingen voor tennis en padel

Aan alle leden van HTC Santana,

Op 14 december heeft het kabinet weer nieuwe richtlijnen uitgevaardigd. Omdat het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames weer stijgt en de druk op de zorg toeneemt, is er sprake van strenge maatregelen. Hoewel bij het begrip ‘streng’ een nuancering op zijn plaats is. Voor onze leden geldt gelukkig dat zij nog steeds buiten kunnen blijven sporten.

He dan ook, in zijn totaliteit gaat het om harde maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop en alleen samen krijgen we het virus onder controle.

De maatregelen gelden vooralsnog van dinsdag 15 december t/m dinsdag 19 januari. Op 12 januari komt het kabinet met informatie over de periode na 19 januari.

Wat betekent dit voor tennis en padel?

  • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis en padel spelen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1,5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan. 
  • Voor trainingen met volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1,5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten. 
  • Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Tennis- en padel in een binnenaccommodatie is niet toegestaan! 
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Het clubgebouw blijft dicht.

Kijk hier voor uitgebreide informatie over de lockdown. De specifieke maatregelen in de sport zijn hier te vinden.

We rekenen er uiteraard op dat u zich hieraan houdt. Daarmee is de kans ook het grootst dat we binnenkort weer terug kunnen naar het oude normaal.

Blijf in de tussentijd gezond en let komende periode extra goed op elkaar, vooral op de alleenstaanden en de kwetsbaren onder ons.  

Met sportieve groet,
Het bestuur

Related posts