Pijnlijke nederlaag voor Heren 1 tegen concurrent Wognum

Dit jaar mogen wij ons rijk rekenen met maar liefst 8 sterspelers! Sandro Neefjes, Tim Roemer, Rob Dekker, Steef Duijn, Stefan de Lange, Lucas Duits en Pieter Fluitman. Het Surinaamse loopwonder Sandro bleek vorig jaar een gewaardeerde toevoeging in het team en dus is hij er dit jaar ook weer bij! Ook Steef heeft zijn rackets weer afgestoft na een jaar reizen en dus is Santana 1 op volledige oorlogssterkte. Het kampioenschap en de wederkeer naar de topklasse is het doel!

Toen de indeling van de competitie bekend was, zagen wij dat we bij veel bekende namen ingedeeld waren. Een daarvan was Wognum, waar wij de 1e speeldag gelijk uit mochten spelen. Heerlijk uit op smashcourt!! Althans dat dacht onze charismatische captain Stefan de Lange. Onze gravelkoning moest en zou dan ook op het enkelspelformulier komen! 

Wognum was bij aanvang in onze ogen direct een concurrent voor het kampioenschap. Een team met veel niveauverschil tussen nummer 1 en laatst en dus wisten wij niet wie wij ervan zouden treffen. Bij aankomst werd al snel duidelijk dat Wognum in hun sterkste opstelling zouden aantreden. Sandro en Steef begonnen op 1 en 2 en speelden tegen Milco Trampe en Hugo Mes. Voor beiden een lastig affiche, maar we zagen de kansen! Sandro bewees bij het streekgoed open dat hij in topvorm is. Ook kon hij zich thuis vinden op de ondergrond, waar hij weer die verwachte strakke backhandjes langs het lijntje zou gaan spelen. Voor Steef was het een heel ander verhaal, want zijn laatste wedstrijd dateert in juni 2017. Gelijk voor de leeuwen om ritme te pakken! 

Sandro begon sterk aan de wedstrijd en kon erg knap levelen met Milco. Het counterspel van onze Wervershover zorgde voor veel frustratie bij de tegenstander en dus bleef de set gelijk op gaan. Helaas kwam de break uiteindelijk toch en verloor hij de set met 4-6. In de 2e set kon Neefjes snel omschakelen en pakte hij steeds de voorsprong tot 4-3. Hierna werd hij gebroken en werd het uiteindelijk een tiebreak. Na een zorgeloze 5-1 voorsprong, kreeg hij plots de een na de andere winner om de oren. 4-6 6-7. Een erg sterke wedstrijd gespeeld, maar helaas 0-1!

Ondertussen was het bij Steef een enorm spannende wedstrijd. Een wedstrijd die op service ging tot 4-4, waarna Steef werd gebroken. Zo mentaal sterk als dat hij is, brak hij meteen terug. De set moest beslist worden met een tiebreak en werd met 7-5 gewonnen door een uitbundige Steef. Uit toch wel wat euforie en vermoeidheid, werd slap begonnen aan de tweede set. Nadat hij 0-3 en 1-4 achter kwam, lag de focus op de 3e set. Fysiek gezien had Steef het enorm zwaar en lukte het niet om de voorsprong te pakken in de 3e set. Uiteindelijk verloor hij de 3e set met 4-6. Een balende maar toch tevreden Steef stapte de baan af. Helaas geen punt, maar een prima 1e wedstrijd weer na zo’n lange tijd. 

Er werd vandaag ook zeker eer gedaan aan het gezegde ‘vedettes komen altijd later’. De tegenstanders schrokken zich dan ook dood dat onze troef het park op kwam. Rob en Stefan gingen als 3e en 4e single de baan op. Een matige start voor Dekker, die al snel achterkwam tegen de regionale sportjournalist Sjors. Bij het streekgoed open kampte Rob al met de nodige rugklachten en dus moest hij even inkomen. Na een verloren 1e set, liet hij maar weer zien van wat voor stof hij gemaakt is. De ballen werden alle hoeken in gespreid en zo walste hij er in de 2e en 3e set overheen. Het eerste punt is in ieder geval binnen! 1-2. 

Op baan 1 was er een vurige strijd aan de gang tussen Stefan en Johan. De Lange had grip op de wedstrijd en liet erg goed spel zien. Het goede aanvallende spel werd toch met foutjes bekocht en kwam hij 4-5 achter. De Lange zou onze captain niet zijn als hij even zou laten zien wat mentale veerkracht is. Boem 7-5 voor Stefan! Dankzij het wel bekende energy drankje, schoot hij direct lekker uit de startblokken de 2e set. Een exacte kopie van de 1e set kregen wij voorgeschoteld! 4-5 achter, 7-5 winnen. De Lange is weer goud waard! 2-2 uit de singels.

Door de uiterste luxe die wij hebben, kwam de service / volley koning even overgevlogen: Tim Roemer! Wat een genot. Er werd al snel ruzie gemaakt over wie met dit talent zou mogen gaan dubbelen. De Lange had zich ondertussen al opgeofferd om de voorsprong in de 3e helft alvast te pakken. Dit deed hij erg vlot en het stond al snel 0-3. Er deed ons nog een dubbeltje te herinneren van 2017, Joy Jaagpad. Met een aantal biertjes op en Anita Meyer door de speakers, speelden Dekker en Fluitman als Bryan/Bryan. Zou er een nieuwe stunt inzitten op 1?? Helaas vullen niet alle praatjes gaatjes, maar aan entertainment niks te klagen! Leuk dubbeltje, geen punten. 2-3.

Als tweede koppel had Steef de eer om met Tim te mogen spelen. De hoop was gevestigd om op de 2e dubbel het punt te pakken. Het zou een lastig potje gaan worden tegen het goed ingespeelde duo Sjors/Johan. De eerste games lagen erg dicht bij elkaar en er lagen breakkansen. Toch pakte Wognum telkens de big points. En hoe!! Weergaloze na weergaloze bal om de oren en dus was het focussen op de 2e set. Hier viel het eindelijk wel onze kant op en dus pakten Tim en Steef een 3-0 en 4-1 voorsprong. Toch lukte het niet om door te drukken en werden er veel kansen niet benut. Wognum kwam terug tot 4-4 en dus was het weer scherp stellen. De set moest beslist worden met een tiebreak, waarna een eventuele super tiebreak als 3e set zou volgen. Wognum bleef zeer sterk spelen en pakte verdient de 2e set en de wedstrijd. 2-4 verliezen bij de concurrent…

Een dag waar wij toch meer uit hadden kunnen halen, maar een verdiende overwinning voor Wognum. Het is hopen dat ze punten gaan verspelen en we toch nog kunnen inlopen. Volgende week zullen thuis aantreden tegen HTC Den Helder 1. Uiteraard zullen wij het waarderen als er zoveel mogelijk mensen komen kijken! Eventueel zou er dan ook een handtekening gevraagd kunnen worden van de teamcaptain Stefan de Lange!

Related posts