Race om het kampioenschap

Een belangrijke dag vandaag. Na vorige week met 3-3 gelijk gespeeld te hebben tegen concurrent Bakkum, stond vandaag de hekkensluiter op het programma: WOC. Santana miste vandaag twee belangrijke schakels in het team. Rob en Stefan waren afwezig vanwege hun verdiende rust tussen de competitie door. Vandaag zou er dus zonder de captain gewonnen moeten worden en dus had hij een zeer gewaardeerde vedette als invaller geregeld. Selwyn Burgmeijer mocht vandaag zijn intrede maken en dat is een garantie voor mooie potjes.

Een niet eerder voorkomend tafereel bleek vandaag de werkelijkheid. Er mocht begonnen worden op 4 banen. Echter bleek dit niet noodzakelijk om tijd te winnen, want dat deden Selwyn, Steef en Pieter al wel. Binnen een mum van tijd stond bij allen 3-0 in het voordeel. Steef mocht tegen de hoofdtrainer van de tegenpartij trainen en die bleek meer geïnteresseerd te zijn in de banen en Steef zijn leven. Een erg sympathieke en aardige man, maar tegenpartij wist hij niet te bieden. Steef leek tweemaal op een 6-0 setwinst in beide sets te stevenen, maar helaas gunde hij toch nog 2 games. 6-1 6-1, lekker zelfvertrouwen getankt voor Steef en een gezellig potje!

Al eerder genoemd, begon Pieter zijn wedstrijd ook uitstekend. Na weer hersteld te zijn van lichte rugklachten, had hij weer zin om te vlammen. Hij speelde tegen de jonge bras van het team, welke nog even in moest komen. Na een 4-1 voorsprong, begon de Haarlemmer sterker te spelen en werd het 4-3. Pieter Fluitman wordt ook wel in een adem genoemd met David Ferrer. De grindkoning. Kapot spelen hoort daar natuurlijk ook bij en dat gebeurde. Forehandje inside out, forehandje inside in en de tegenstander op het verkeerde been. Enkel doormidden en niet meer kunnen lopen, Pieter weet wel hoe de punten binnen gehaald moeten worden 😉

Selwyn raakte zijn eerste bal sinds twee maanden en dat voelde direct goed. Burgmeijer stond onterecht op baan 7 te tennissen, want dit was centrecourt materiaal! De oude tovenaar tikte zijn tegenstander helemaal zoek en kwam na 40 minuten spelen op een 6-0 3-0 voorsprong. Thuis spelen heeft niet altijd zijn voordeel, wat bleek bij de automatische sproeiinstallatie. Na de kleine pauze begon zijn tegenstander wat beter te spelen en werd het toch nog een mini beetje spannend. Burgmeijer dacht aan het aankomende dubbeltje dat met Steef gespeeld zou gaan worden en dus wou hij haast maken, daar had hij zin in natuurlijk! Probleemloos won hij dan ook de 2e set. 

3-0 voor in de enkels en dus was tijd voor de wekelijkse Sandro show. Een show die in ieder geval garantie geeft voor 2 uur tennis. The big backhand show zou ik het willen noemen! Hier kwam Sandro alleen een beetje laat achter en verloor de eerste set. Geen probleem natuurlijk, want dit doet Neefjes vaker. Hij wint ze uiteraard op fitheid! De 3e set pakken was dan ook een koudklaar klusje, toen de andere manschappen van Santana kwamen kijken. In de 3e set was het leven of dood! Unibet quoteringen schoven van recht naar links en van onder naar boven. Sandro leek het lastig te krijgen met een 4-3 achterstand + break. Gelukkig is Sandro net een wijf en breakt hij liever dan dat hij serveert. Gelukkig hield hij wel van serveren op 5-4 en zo pakte hij de match! 4-0 Santana.

Doordat Pieter zijn tegenstander geblesseerd was geraakt, mocht er maar één dubbel plaatsvinden. Burgmeijer was Duijn zijn grote held vanaf de jonge jaren en nu de jaren zijn verstreken, was de cirkel rond. Steef en Selwyn dus, S&S. De mannen houden beiden van volleren, dus dat moest goed komen! Onder luid gejuich maakten ze de verwachtingen waar en pakten ze de set met 6-3. Switch, shock, poach, alles was aanwezig!! Het leek allemaal zo gemakkelijk te gaan en toch werd Selwyn op 4-3 in de 2e set gebroken en stonden ze vervolgens ook nog 5-4 achter. Steef moest voor lijfsbehoud serveren en het blijkt maar weer dat hij daar voor is geboren! Het werd een tiebreak! En bij een tiebreak zeggen we altijd, poachen!! Steef mocht met zijn typerende backhand kort cross de wedstrijd binnen halen en dus was het weer een clean sheet! 6-0 Santana.

Ergens dachten wij dat we hiermee Wognum zouden hebben ingehaald. Die moesten namelijk tegen het wisselvallige Volendam spelen. Even bellen naar het kamp hoeveel het daar was geworden hoor! Wognum bleek ook 6-0 te hebben gewonnen en dus staan we nog steeds met 2 punten achter. In theorie zouden wij dus nog kampioen kunnen worden met de kermis. Gelukkig hebben wij een beetje import, dus we gaan het zien! Op naar Oudorp zaterdag!

Related posts