Competitie

Je kunt in het voorjaar, najaar en in de winter meedoen met een team aan de KNLTB competitie. Dit zijn vaak rond de 7 speeldagen, waarin je wedstrijden speelt tegen een andere vereniging in de omgeving.

Najaarscompetitie 2021

De nieuwe voorwaarde geldt nog steeds: elk team levert een verenigingscompetitieleider (VCL)

Vorig jaar heeft het verzoek van het bestuur geen nieuwe VCL’s opgeleverd. Om competitie te mogen organiseren is een VCL verplicht (eis van de KNLTB). Zoals eerder gecommuniceerd hebben we op dit moment onvoldoende VCL’s. De organisatie van de competitie staat hierdoor onder druk. Het bestuur heeft daarom besloten dat elk team dat competitie wil spelen, een VCL levert. De VCL is verantwoordelijk voor een goed verloop van de competitiedag en een juiste bezetting van de banen. De ervaring is dat het werk van een VCL beperkt is, maar wel belangrijk kan zijn om de competitie in goede banen te leiden, vooral op drukbezette speeldagen. Je kunt online de cursus volgen en daar worden verder geen zware eisen aan gesteld.

De inzet van een VCL kan waarschijnlijk beperkt blijven tot een dagdeel waarop je zelf speelt. Die belasting is dus ook zeer beperkt. Het is dus bij opgave van het team noodzakelijk dat je een naam doorgeeft die deze taak van VCL op zich neemt. We kunnen anders je team helaas niet inschrijven.

Opgeven

Je kunt je team via het bijgaande opgaveformulier opgeven. Als het hetzelfde team is als in het voorjaar hoef je alleen maar aan te geven dat jouw team meedoet. Heb je een nieuw team, dan graag het formulier volledig ingevuld vóór 10 juni 2021 naar mij mailen. Belangrijk om de juiste gegevens aan mij door te geven! Deelname bedraagt €50- per team. Bij de indeling wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met jullie voorkeurstijden, maar het is niet altijd mogelijk omdat veel teams dezelfde voorkeurstijden hebben.

Ook dit jaar is het weer mogelijk om als team zelf ballen aan te schaffen voor de competitie; dit dienen door de KNLTB goedgekeurde ballen te zijn. Via de vereniging schaffen we Wilson pro aan, kosten zijn €1,75 per bal. Per wedstrijd moet je minimaal 6 nieuwe ballen aanbieden, bij een competitiesoort met 4 enkelspelen zijn 12 nieuwe ballen nodig. In dubbelcompetities is het inspelen met 4 ballen vaak wel zo prettig. Daar ga ik dan ook van uit. Mocht je dit anders willen, geef het aan!

Individuele opgave

De vereniging vindt het belangrijk dat iedereen competitie kan spelen, ook nieuwe leden. Vandaar dat iemand zich ook individueel op kan geven. Er wordt getracht deze mensen bij een team te voegen.

Namens het bestuur een sportieve groet, Sylvia Schipper VCL HTC Santana

opgaveformulier .docx opgaveformulier individueel.docx speeldata-knltb-competitie-2021.pdf aanbod-knltb-competitie-2021-noord-holland.pdf
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 228 562 346

Address

Anjerstraat 18A
1616 XG Hoogkarspel